پرش به محتوا

طراحی ساخت و مجری نیروگاه های خورشیدی مگاواتی و خانگی

  • از
مجری تخصصی سازه های فلزی سبک ال اس اف

 

مشاوره ، طراحی , فروش و نصب نیروگاه های خورشیدی مگاواتی و خانگی

پنل خورشیدی ، سیستم سولار ( Solar Panels )

سلول خورشیدی ، سیستم سولار یا پنل خورشیدی ، بیشتر مناسب مناطقی است که امکان برق رسانی وجود ندارد و یا اینکه هزینه های برق رسانی بسیار زیادی باید پرداخت شود مانند مزرعه ها ، ویلاها ، باغ ها ، دامداری ها ، مراکز پرورش حیوانات ( شترمرغ و … ) ، پرورش ماهی و آبزیان و … . 

با نصب سیستم خورشیدی می توانید علاوه بر صرفه جویی در راه اندازی برق از پرداخت هزینه های برق ماهانه رهایی یابید و در حفظ محیط زیست و استفاده از انرژی های تجدید پذیر پیشتاز باشید.

پنل خورشیدی یکی از تجهیزات بسیار پرکاربرد  است . پنل خورشیدی می تواند برای تامین برق روشنایی ، دوربین مدار بسته، سیستم های امنیتی ، آنتن ها و بسیاری از کاربرد های صنعتی و غیر صنعتی  استفاده می شود.

ساختار پنل خورشیدی بسیار ساده و دارای طول عمر بسیار بالایی می باشد .

پنل های خورشیدی در دو نوع مونو کریستال و پلی کریستال ساخته و به بازار عرضه می گردند .

پنل مونو کریستال از لحاظ ظاهری دارای رنگ مشکی و پنل پلی کریستال سورمه ای رنگ می باشد .

تفاوت کاربردی این دو نوع پنل تولید برق پنل مونو حتی در روز های ابری می باشد ( این قابلیت باعث می شود در مناطق شمالی کشور بسیار بهتر جوابگو باشد .

ضمنا پنل های پلی در مناطقی که هوا بسیار گرم است استفاده می شود تا راندمان ان بیشتر شود ( البته این برای پروژه های بسیار بزرگ می باشد که راندمان ان بسیار اهمیت دارد.

صفحات خورشیدی دارای فریم الومینیومی بوده و شیشه نشکن ان را پوشانیده است.

جنس شیشه به گونه ای است که حد اقل باز تاب (رفلکس) نور خورشید را داشته باشد.

یکی از نگرانی های کسانی که می خواهند اقدام به خرید پنل خورشیدی انجام دهند نگرانی از شکستن پنل می باشد .

که البته این پنل ها در اثر برخورد تکه های سنگ کوچک و همچنین تگرگ مشکلی برای انها پیش نمی اید.

صفحه خورشیدی باید در فضای باز و معمولا روی پشت بام نصب شود .

هیچگونه سایه ای بر روی پنل نباید باشد .

همچنین جهت نصب پنل خورشیدی به سمت جنوب می باشد و با زاویه 37 درجه با خط افق می باشد .

روی پنل خورشیدی را نباید با شیشه کاور کرد ، جون این عمر باعث بالارفتن دمای پنل شده و راندمان پنل پایین می آید .

پنل های خورشیدی کاملا ضد اب بوده و در معرض باران و برف می تواننند بدون هیچ گونه محافظتی قرار گیرند .

پنل های 10 تا 150 وات با ولتاژ کاری 12 ولت  و پنل های 150 وات به بالا ولتاژ کاری 24 ولت می باشند. ( ماکزیمم ولتاژ انها 18 ولت است ولی باید به یک باطری 12 ولت متصل گردد  .

بسیاری از همکاران نگران بالا بودن ولتاژ پنل یعنی 18 ولت برای باطری 12 ولت می باشد که این موضوع با استفاده از شارژ کنترلر بین باطری و پنل کاملا مرتفع است و ضمنا ولتاژ منبع اصلی باید چندین ولت بیشتر از باطری باشد تا بتواند باطری را شارژ کند.

در پنل های توان پایین ، برای مثال 10 وات و 20 وات نیازی به شارژ کنترلر نیست و در واقع استفاده از شار|ژ کنترلر اصولی نیست ،چون خورد شارژ کنترلر  ها برق مصرف می کننند و چون برق تولیدی توسط پنل های ده وات بسیار کم است در این صورت تنها برق مورد نیاز شارژ کنترلر را تامین می کنتد  .

باسری مناسب برای این پنل خورشیدی یک باطری 9 آمپری می باشد.

سیستم برق خورشیدی مورد استفاده در یک خانه:

متصل به شبکه (On Grid):

در سیستم متصل به شبکه برق تولید شده از انرژی خورشید به شبکه برق سراسری تزریق خواهد شد.

در حقیقت در این سیستم کاربر برق تولیدی خود را به سازمان انرژی های نو ایران ( وزارت نیرو) می فروشد. در این روش، برق تولید شده پس از تبدیل شدن بوسیله اینورتر مخصوص سیستم های متصل به شبکه و با استفاده از کنتورهای مخصوص دوطرفه، به شبکه برق سراسری تزریق خواهد شد.

در این حالت کاربر در حقیقت یک نیروگاه کوچک خورشیدی در خانه خود احداث نموده است که با توجه به سرمایه و فضا می تواند از یک تا 20 کیلووات در خانه نیروگاه احداث نماید.

در این روش همانگونه که از نام آن پیداست سیستم برق خورشیدی به شبکه سراسری برق شهری متصل شده و در طول روز و زمانی که خورشید در آسمان است برق مورد نیاز از پنل ها تامین می گردد و در طول شب نیاز به انرژی الکتریکی از طریق شبکه سراسری برق مرتفع می گردد که باعث کاهش هزینه برق مصرفی می گردد.

در این روش نیاز به ذخیره برق تولیدی توسط پنل در باطری پنل خورشیدی نیست و مازاد برق تولید شده به شبکه برق محلی فروخته می شود . در بسیاری از کشورها طرح های تشویقی برای مشترکین این سیستم در نظر گرفته شده است که همین عوامل باعث محبوبیت این روش اجرا در بین مشترکین برق گردیده است .

از طرفی هزینه ی نصب اولیه کمتر از سایر روشها و برگشت قسمت قابل توجهی از هزینه اجرا ، از درآمد حاصل از فروش برق تولیدی ، استقبال از سیستم را دو چندان نموده است.

عملکرد بهینه این سیستم در مناطق گرمسیری بسیار چشمگیراست چون بعلت گرمای هوا اکثر مصرف در ساعات روز، صرف سیستم های تهویه مطبوع می گردد که در همین اوقات پنل های خورشیدی در اوج تولید انرژی خود هستند.

یکی از معایب این سیستم  این است که وقتی برق منطقه قطع می شود برق شما نیز قطع می گردد و شما هیچ استفاده ای از سیستم خورشیدی در هنگام قطعی برق نمی برید .برای رفع این مسئله می توانید از سیستم متصل به شبکه با پشتیبانی باطری استفاده کنید.

اجزای سیستم نیروگاه خورشیدی متصل به شبکه

موارد زیر به غیر از سیم های جریان و کابل ها ، اجزای اصلی یک نیروگاه خورشیدی متصل به شبکه می باشند ، اما در اکثر مواقع این اجزا بستگی به شرایط و موقعیت نصب نیروگاه دارد و ممکن است تغییراتی در طراحی سیستم نیروگاه خورشیدی لحاظ شود. مهمترین اجزای یک نیروگاه خورشیدی خانگی متصل به شبکه عبارتند از :

  • پنل یا آرایه های خورشیدی
  • پایه یا استراکچر پنل های خورشیدی
  • ردیاب یا آفتاب گردان سیستم خورشیدی
  • اینورتر قدرت
  • کلید ها و فیوز های AC و DC
  • جعبه ترکیبی فتوولتائیک

پنل های خورشیدی خانگی

مهمترین جزء سیستم نیروگاه خورشیدی ، پنل فتوولتائیک می باشد که انرژی خورشیدی را جذب و برق DC را تولید می نماید. مقدار مصرف برق مورد نیاز، مساحت در دسترس برای نصب پنل ها و منطقه جغرافیایی محل استقرار نیروگاه خورشیدی بر نوع و ابعاد پنل های خورشیدی انتخابی تاثیر می گذارد. پنل های خورشیدی فتوولتائیک ، از تعداد زیادی سلول به نام سلول های خورشیدی تشکیل شده اند. سلول های خورشیدی حاوی ۲ لایه نازک از سیلیکون به صورت بالا و پایین و بر روی هم ساخته می شوند.  از آنجایی که هر سلول خورشیدی مقدار کمی توان تولید می نماید، تعدادی از این سلول های خورشیدی در کنار یکدیگر یک پنل فتوولتاییک و تعدادی از این پنل های خورشیدی در کنار یکدیگر تشکیل یک آرایه PV را می دهند. بنابراین برای تولید برق در مقیاس نیروگاه خورشیدی ، باید آرایه های فتوولتائیک در کنار یکدیگر نصب شوند.

پایه پنل خورشیدی ( استراکچر پنل فتوولتائیک )

پایه یا استراکچر صفحه خورشیدی ، سازه ای زاویه شکل و شیب دار است که پنل را در مقابل خورشید با زاویه ای مشخص قرار می دهد تا تولید پنل به حداکثر برسد و همچنین در مقابل باد نیز پنل را محافظت کند و ثابت نگه دارد. پنل های خورشیدی با پایه های مختلف می توانند بر روی سقف ، زمین ، دیوار و یا  بر روی آب به صورت شناور نصب شوند. جنس استراکچر پنل فتوولتائیک از آلومینیوم یا آهن گالوانیزه است و در مواردی که پانل خورشیدی بر روی سطح آب نصب می شود از پایه های از جنس فوم یا پلاستیک فشرده در استراکچر آنها استفاده می گردد.

ردیاب پنل خورشیدی ( جعبه آفتابگردان خورشیدی )

ردیاب خورشیدی نوعی دستگاه دنبال کننده به همراه یک موتور کوچک است که بر روی استراکچر پنل های خورشیدی نصب می شود و در طول روز خورشید را ردیابی می کند تا صفحه خورشیدی در مقابل نور خورشید با بیشترین بازدهی قرار گیرد. ردیاب پنل خورشیدی نوردهی صبح و بعداز ظهر را بسیار افزایش می دهد و در شرایط آب و هوایی می تواند پنل را در زاویه مشخص قرار دهد که سیستم نیروگاه خورشیدی را بهبود بخشد.

البته از دستگاه ردیاب خورشیدی به دلیل بالا رفتن هزینه های تعمیر و نگهداری و سرمایه اولیه به ندرت استفاده می شود و فقط در مواقعی که محدودیت مساحت برای نصب پانل خورشیدی داشته باشیم و مقدار برق مورد نیاز از  مساحت نصب در دسترس بیشتر باشد ، آنگاه از این سیستم ردیاب خورشیدی برای افزایش تولید استفاده می شود. الکتروموتوری که برای چرخش استراکچر پنل فتوولتاییک استفاده می شود از نوع موتور جریان مستقیم بوده که از برق DC پنل فتوولتائیک تغذیه می شود.

اینورتر نیروگاه خورشیدی ( مبدل قدرت )

اینورتر قدرت ، ترانسفورماتور DC-AC با استفاده از ادوات الکترونیک-قدرت است که برق مستقیم  ( DC ) صفحه خورشیدی را به برق متناوب خانگی ( AC ) تبدیل می کند. همانطور که می دانیم سیستم برق مصرفی شهری در ایران ، ۲۲۰ ولت با فرکانس ۵۰ هرتز می باشد در حالی که پنل های خورشیدی خانگی جریان مستقیم یا DC تولید می کنند. بنابراین قبل از اینکه انرژی خورشیدی بتواند استفاده شود یا به ساختمان تغذیه شود ، باید از یک اینورتر عبور کند تا به سیستم متناسب ، برای تامین انرژی الکتریکی ساختمان تبدیل شود. اینورتر های تکفاز خانگی در توان های مختلف ، مطابق با نیاز مصرف کننده در بازار وجود دارند که برق مستقیم انرژی خورشیدی را به برق تک فاز ۲۲۰ ولت با فرکانس ۵۰ هرتز تبدیل می کنند.

کلید قطع کن AC  ( جدا کردن شبکه )

کلید قطع شبکه AC ، اتصال به شبکه و جریان عبوری بین آرایه خورشیدی و شبکه قدرت را متوقف می کند. این امر برای ایمنی و تعمیر و نگهداری سیستم نیروگاه خورشیدی استفاده می شود. قدرت کلید نیز به قدرت اینورتر و مقدار جریان تولیدی سیستم نیروگاه برق خورشیدی دارد.

فیوز خورشیدی DC در پنل های خورشیدی

برای حفاظت از پنل های خورشیدی در مقابل شبکه ، نوسانات برق ، ایمنی و همچنین برای تعمیر و نگهداری پنل های خورشیدی به صورت جداگانه ، از فیوز خورشیدی سولار استفاده می شود. فیوز های خورشیدی بر روی هر پنل نصب می شوند و هنگامی که برای پاک کردن و تمیز کردن صفحه پنل های خورشیدی اقدام شود ، هر پنل به صورت جداگانه قطع می شود و نیازی به قطع کردن کل سیستم نیروگاه خورشیدی نمی باشد.

جعبه ترکیبی سیستم نیروگاه خورشیدی

این جعبه تمام اجزای صفحه خورشیدی را در یک مکان جمع آوری می کند و یک نصب تمیز و زیبا را ارائه می دهد. اجزای جعبه ترکیبی شامل فیوز ها و کلید ها ، ردیاب آفتاب گردان خورشیدی و اینورتر می باشد. همچنین در صورت وجود باتری ، شارژ کنترلر نیز در این جعبه ترکیبی نیروگاه خورشیدی قرار می گیرد. کارایی اصلی جعبه ترکیبی پنل خورشیدی ، محافظت اجزا از گرد ، غبار ، آب و رطوبت با درجه حفاظتی بالا ( IP66 ) می باشد. این جعبه می تواند در روز های بارانی ، از اجزای پنل های خورشیدی خانگی محافظت نماید.

بازگشت سرمایه نیروگاه خورشیدی خانگی متصل به شبکه

مدت زمان لازم برای بازپرداخت سرمایه اولیه نصب نیروگاه را بازگشت سرمایه سیستم خورشیدی می گویند و مشابه بازده سرمایه گذاری می باشد. در طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی باید این مسئله به طور دقیق محاسبه شود و بازگشت سرمایه و درآمد نیروگاه خورشیدی در هر سال مشخص و معین باشد. در سیستم های تولید برق خانگی ، مدت زمان بازپرداخت سرمایه اولیه به ۷ تا ۱۰ سال می رسد و بعد از این مدت یک انرژی پاک و رایگان در دسترس خواهد بود. همچنین با نصب نیروگاه خورشیدی خانگی ، ارزش ملک و خانه نیز بسیار بیشتر می شود.

تعرفه خرید تضمینی برق از نیروگاه های خورشیدی :

 

 

مزرعه خورشیدی

ظرفیت نیروگاهنرخ پایه خرید تضمینی برق(ریال بر کیلووات ساعت)
با ظرفیت بیش از ۳۰ مگاوات3200
با ظرفیت ۳۰ مگاوات و کمتر4000
با ظرفیت ۱۰ مگاوات و کمتر4900

 

 منفصل از شبکه (Off Grid):

در این نوع سیستم، برق تولید شده از پنل خورشیدی، وارد باتری شده و در آن ذخیره می گردد.

سپس برق ذخیره شده در باتری پس از تبدیل شدن به برق متناوب توسط اینورتر مخصوص سیستم های منفصل از شبکه، وارد مدار برق خانه می شود.

در این روش یک کاربر می تواند همه یا بخشی از برق خانه خود را با استفاده از برق خورشیدی تامین نماید.

در ادامه به توضیح سیستم برق خورشیدی منفصل از شبکه و همچنین برآورد هزینه برای یک خانه پرداخته می شود.

ویژگی های فنی سیستم فتوولتائیک خانگی

اجزای سیستم فتوولتائیک عبارتند از:

پنل سلول های فتوولتائیک:

این سلول ها مربع های نازک دیسک ها یا فیلم هایی از جنس نیمه هادی هستند که ولتاژ و جریان کافی را در زمان قرار گرفتن در معرض تابش نور خورشید تولید می کند.

پنل‌های خورشیدی متداول به دو نوع مونو کریستال و پلی کریستال تقسیم می‌شوند.

پنل‌های مونو کریستال کمی بهتر از پنل پلی کریستال می‌باشند.

پنل‌های معمول برای یک سیستم خورشیدی خانگی در انواع 90، 200، 250 و 300 واتی می‌باشد.

اینورتر (مبدل ): وسیله ایست که جریان مستقیم (DC) را به جریان متناوب (AC) برای مصرف، تبدیل می کند.

اینورترهای خورشیدی به دو نوع منفصل از شبکه و متصل به شبکه تقسیم می‌شوند.

در نوع متصل به شبکه، برق تولیدی از پنل خورشیدی به طور مستقیم به اینورتر وارد می‌شود.

بنابراین این اینورتر با اینورترهای معمولی متفاوت است.

زیرا برق تولید شده از پنل به دلیل تاثیرات شرایط محیطی مانند تغییرات تابش نور خورشید همیشه در حال تغییر است.

پس اینورتر با یک توان ورودی یکنواخت روبرو نیست و در نتیجه باید الگوی خاصی برای تبدیل برق مستقیم به برق متناوب داشته باشد.

در نتیجه قیمت اینورتر خورشیدی نسبت به اینورتر معمولی بالاتر است.

در نوع منفصل از شبکه، اینورتر برق ذخیره شده در باتری را از 12 ولت مستقیم به 220 ولت متناوب تبدیل می‌کند تا مناسب برای استفاده در وسایل برقی خانه شود.

اینورترها هرچه قدر شکل تبدیلشان سینوسی تر باشد، بهتر خواهند بود. این اینورترها مانند اینورتر متصل از شبکه نیستند زیرا برق یکنواخت باتری را تبدیل خواهند کرد.

برای انتخاب اینورتر دو پارامتر بسیار مهم را باید در نظر گرفت:

ولتاژ ورودی به اینورتر و توان خروجی از اینورتر

ولتاژ ورودی به اینورتر منفصل از شبکه مربوط به ولتاژ باتری و در نوع متصل به شبکه مربوط به ولتاژ پنل است.

توان خروجی از اینورتر هم مربوط است به حداکثر توانی که سیستم برای آن طراحی شده است.

این توان برای سیستم‌های منفصل معمولا در اینورترها از 200 وات تا 3000 وات می‌باشد.

شارژ کنترلر:

شارژ کنترلر وظیفه شارژ باتری ها را از منبع پنل خورشیدی بر عهده دارد.

در حقیقت شارژ کنترلر همان شارژر باتری است اما شارژ کنترلر خورشیدی غیر از اینکه باید الگوی شارژ یک باتری را رعایت نماید ( شایان ذکر است که شارژ کنترلر باتری سرب اسیدی با باتری لیتیمی متفاوت است و این به دلیل تفاوت الگوی شارژ شدن این دو باتری است) باید خود را با توان متغیر یک پنل خورشیدی نیز وفق دهد. از این منظر شارژ کنترلر خورشیدی نیز نسبت به یک شارژ کنترلر معمولی گران تر است.

برای انتخاب شارژ کنترلرها نیز باید دو پارامتر ولتاژ باتری و توان پنل را لحاظ  نمود.

شارژ کنترلرها انواع مختلفی بر اساس ولتاژ ( معمولا ورودی 12 یا 24 ولت مستقیم) و توان  یا جریان خروجی  ( از 5 آمپر تا 40 آمپر) دارند اما به طور کلی می‌توان آنها را به دو دسته PWM و MPPT تقسیم نمود. در مدل MPPT شارژ کنترلر با اتخاذ الگویی همیشه با تغییر در ولتاژ و جریان تولید شده از پنل خورشیدی، در توان ماکزیموم کار خواهد کرد. بنابراین مدل  MPPT گرانتر از مدل PWM می باشد.

باتری: آخرین جز یک سامانه خورشیدی منفصل از شبکه، منبع ذخیره سازی توان تولیدی توسط پنل خورشیدی است که همان باتری‌های قابل شارژ می‌باشد.

باتری مناسب سیستم خورشیدی به دو نوع لیتیمی و سرب اسیدی تقسیم می‌شوند.

البته برای یک سامانه خورشیدی مورد نیاز یک خانه از باتری‌های اسیدی استفاده می‌شود.

باتری‌های اسیدی متداول در حال حاضر از نوع ژله‌ای می‌باشند.

محاسبه مقدار توان سلولهای خورشیدی است با توجه به محل جغرافیایی که قرار است پنل های فتوولتاییک در آن محل نصب شوند از اهمیت قابل توجهی برخوردار است.

چراکه در موقعیت های جغرافیایی مختلف پارامترهایی همچون زاویه تابش آفتاب، متوسط تابش روزانه آفتاب، مقدار ابری بودن روزها در طول سال و سایر عوامل جوی و محیطی تاثیر زیادی بر طراحی پانل ها از لحاظ ظرفیتی خواهد داشت.

مهمترین پارامتری که در شرایط جغرافیایی مختلف بر روی ظرفیت پانل ها تاثیر می‌گذارد متوسط تابش روزانه آفتاب در یک منطقه بر حسب ساعت است.

خوشبختانه از این لحاظ ایران کشوری است که بیشتر روزهای سال را آفتابی می‌گذراند و متوسط سالانه روزهای آفتابی در ایران به خصوص مناطق مرکزی بسیار بالاست.

برای محاسبه توان مورد نیاز ابتدا باید میزان مصرف انرژی خانه را بدست آورد.

این میزان بر روی قبوض برق درج شده است و هر کاربر می‌تواند از طریق قبض برق خود میانگین مصرف ماهانه خود را بدست آورد.

اما به طور میانگین برای یک خانه 90 متری این مقدار به طور متوسط سالانه در حدود 165 کیلووات ساعت در ماه یا به عبارتی در حدود 5/5 کیلووات ساعت در روز می‌باشد.

البته در روزهای تابستان که کولر روشن خواهد شد این مقدار بیشتر می‌شود و نوع کولر آبی یا گازی توان متفاوتی را مصرف می‌کنند.

حال اگر کاربری بخواهد از نیروی خورشیدی برای خانه خود استفاده نماید با توجه به لوازم برقی می بایست توان مصرفی روزانه خود را بدست آورد.

موارد ذکر شده نیازهای اصلی در یک ویلا یا خانه می‌باشند و به طور تقریبی محاسبه شده است.

برای برآورد هزینه سامانه خورشیدی مورد نیاز این خانه بر اساس 3800 وات ساعت به شرح ذیل عمل می‌شود:

طبق داده های تجربی بدست آمده از یک نیروگاه خورشیدی در تهران یک پنل خورشیدی 250 واتی می‌تواند بین 1200 تا 950 وات ساعت در روز برق تولید نماید.

بنابراین برای اینکه بتوان حداقل برق مورد نیاز یک خانه را تامین نمود باید از 4 پنل خورشیدی 250 واتی یا به عبارتی یک کیلووات پنل استفاده نمود.

در این حالت در روز تقریبا بین 3800 تا 4800 وات ساعت برق تولید خواهد شد.

برای شارژ کردن این برق در باتری نیاز به شارژ کنترلر مدل 12 ولت – 40 آمپر می‌باشد.

همچنین برای تبدیل برق 12 ولتی به 220 ولت متناوب نیاز به اینورتر یک کیلوواتی است.

میزان باتری مورد نیاز برای ذخیره شدن این میزان انرژی در باتری 12 ولتی، نیاز به باتری با ظرفیت 400 آمپر ساعت است.

بنابراین می‌توان از 4 باتری 100 آمپر ساعتی استفاده نمود.

محاسبه تعداد پنل‌های سولار و انتخاب آرایش ماتریس پنل‌ها :

پنل‌های سولار نقطه شروع تبدیل انرژی تابشی خورشید به انرژی الکتریکی برای تغذیه کل سیستم هستند. اگر از دید پنل‌های سولار به سیستم نگاه کنیم، باتری‌ها نیز در کنار لوازم الکتریکی خانه به عنوان بار مصرف‌کننده محسوب می‌شوند. زیرا در طول یک روز آفتابی می‌بایست هم بارهای الکتریکی را تغذیه و هم باتری‌ها را شارژ نمایند تا برای شب و روزهای ابری آتی، ذخیره انرژی به حد کافی موجود باشد.
در محاسبات سایز و تعداد پنل‌های سولار باید این موارد را در نظر داشت:

۱) عرض جغرافیایی محل نصب

۲) عوارض طبیعی و مصنوعی اطراف مانند کوه، درخت یا ساختمان‌های بلند

۳) مساحت زمین یا پشت‌بام در دسترس

۴) حداکثر دمای منطقه در فصل تابستان

۵) ضریب آلودگی سطح پنل‌ها با توجه به میزان آلاینده‌های منطقه

۶) ضریب توسعه آتی

دو نوع متداول پنل‌های سولار ثابت عبارتند از مونوکریستال (Mono-Crystalline) و پلی‌کریستال (Poly-Crystalline). برای پروژه‌هایی که محدودیت مساحت زمین یا پشت بام در دسترس وجود دارد، می‌توان از نوع دارای بازده بالاتر و گران‌تر مونوکریستال استفاده نمود. زیرا به ازای سطح مساوی از توان خروجی بالاتری برخوردار است.

آیا نصب سیستم سولار برای من به صرفه است؟

این پرسش یا پرسش « هزینه برق خورشیدی چقدر است؟ » بسیار رایج و روزمره هستند که پاسخ آنها نیازمند روشن شدن موارد زیر است:

۱) در دسترس بودن شبکه برق سراسری:

برای مناطق دورافتاده یا صعب‌العبور، هزینه احداث هر کیلومتر خط انتقال و نصب ترانس و تابلوهای حفاظتی و اختصاص زمین به این تجهیزات بر عهده متقاضی می‌باشد. همچنین پس از راه‌اندازی انشعاب نیز متقاضی هزینه انرژی مصرفی را به صورت قبوض برق می‌پردازد.

در مقابل، هزینه برق خورشیدی به جز خرید و نصب اولیه تجهیزات و هزینه نگهداری (مانند تعویض باتری‌ها پس از پایان عمر مفید) شامل موارد دیگر نخواهد بود.

با محاسبه و رسم نمودارهای دو هزینه فوق، دوره بازگشت سرمایه (BEP) برق سولار و سود سالیانه پس از نقطه بازگشت سرمایه مشخص می‌گردد.

۲) موانع قانونی دریافت انشعاب از شبکه برق سراسری:

در مواردی مانند املاک بدون سند یا دارای تغییر کاربری، دریافت انشعاب برق قانونی حتی در مجاورت خط انتقال و ترانس شبکه سراسری نیز به لحاظ موانع قانونی مقدور نیست. در چنین مواردی انتخاب‌های موجود جهت تأمین برق عبارتند از ژنراتورهای برق دیزلی، گازی یا بنزینی و سیستم سولار.

در مقایسه جهت انتخاب بین این دو نوع کاملاً متفاوت مولد انرژی الکتریکی، باید نکات زیر را مدنظر قرار داد:

 سیستم سولار

ژنراتور سوخت فسیلی

(دیزل، بنزینی، گازی)

هزینه سوختندارددارد
هزینه نگهداری

• تعویض باتری در فواصل زمانی بلند

• تمیزکردن سطح پنل‌ها بسته به آلودگی منطقه

• خرید و حمل سوخت در فواصل زمانی کوتاه

• نگهداری دوره‌ای شامل تعویض روغن و قطعاتی مانند فیلتر هوا و روغن در فواصل زمانی متوسط

• تعویض قطعات فرسوده مانند رینگ و پیستون و … در فواصل زمانی بلند

آلودگی دود و نشت روغنندارددارد
آلودگی صوتی (سر و صدای کارکرد)ندارددارد
قابلیت توسعه به صورت ماژولارداردندارد
زمان سوییچینگ بین دو منبع نیروآنی بدون وقفهنیاز به چند ثانیه جهت راه‌اندازی و زیر بار رفتن ژنراتور
صرفه اقتصادی فروش تولید مازاد مصرف به شبکه برق سراسریداردندارد
هزینه اولیهزیادکم

پس در چنین مواردی، هزینه برق خورشیدی دربلند مدت توجیه‌پذیر خواهد بود.

3) ویژگی‌های اقلیمی و جغرافیایی :

هر چه تعداد روزهای آفتابی در یک منطقه بیشتر باشد، دوره بازگشت سرمایه‌گذاری اولیه برای خرید و نصب تجهیزات سولار کوتاهتر خواهد بود. مثال بارز این موضوع، مناطق کویری مرکز و جنوب کشور است که تقریباً در تمام طول سال از شدت تابش بسیار مناسب برخوردارند.

4) مجاورت با عوارض طبیعی و مصنوعی :

وجود عوارض طبیعی مانند قرارگیری در میان جنگل یا دره یا مجاورت کوه و همچنین عوارض مصنوعی مانند مجاورت ساختمان‌های بلند، ساعات مؤثر دریافت تابش آفتاب را کاهش و نیاز به نصب تعداد بیشتری پنل و باتری را به دنبال خواهد داشت که در نهایت منجر به افزایش مدت دوره بازگشت سرمایه خواهد شد.

شکل زیر نشان می‌دهد که ارتفاع موانع اطراف طوریست که تابش دریافتی از ساعت ۹صبح تا ۳ بعدازظهر مطلوب می‌باشد .

به طور میانگین برای یک خانه 90 متری این مقدار به طور متوسط سالانه در حدود 165 کیلووات ساعت در ماه یا به عبارتی در حدود 5/5 کیلووات ساعت در روز می‌باشد. البته در روزهای تابستان که کولر روشن خواهد شد این مقدار بیشتر می‌شود و نوع کولر آبی یا گازی توان متفاوتی را مصرف می‌کنند. حال اگر کاربری بخواهد از نیروی خورشیدی برای خانه خود استفاده نماید با توجه به لوازم برقی می بایست توان مصرفی روزانه خود را بدست آورد. در ادامه جدولی توان مصرفی وسایل برقی معمول در یک خانه 90 متری آورده شده است :

مدت زمان استفاده از وسیله مورد نظرتوان کل روزانهتعداد

وسیله برقی

10 ساعت در شبانه روز البته مبحث روشنایی بستگی به شرایط نورگیری خانه و همچنین مدت زمان حضور اهالی خانه در طول شبانه روز دارد1500 وات ساعت5لامپ روشنایی 30 واتی
1500 وات ساعت1یخچال فریز از نوع مصرف انرژی A+
5 ساعت در شبانه روز800 وات ساعت1تلویزیون ال سی دی
 3800وات ساعت   جمع

استراکچر(پایه) پنل های خورشیدی

گروه بجین پارس، مفتخر است، با تکیه بر توان و تجربیات متخصصین و طراحان داخلی، اقدام به ساخت دستگاههای تمام اتوماتیک رول فرمینگ نموده، به گونه ای که توان طراحی و ساخت گستره وسیعی از پروفیل های رایج و بروز دنیا در صنعت ساخت پایه های نیروگاه خورشیدی اعم از کوچک مقیاس و بزرگ مقیاس را داراست.

در همین راستا با افتخارادعا میکنیم، دستگاههای پانچ و رول فرم ساخت متخصصین ما، در ایران منحصر به فرد بوده و از نظرسرعت و توان روزانه تولید پروفیل، تنوع ابعاد و پانچ های متنوع روی پروفیل ها، بی رقیب است.

برتری و مزیت ما، طراحی و تولید سازه های نیروگاه خورشیدی اعم از سازه پشت بامی، زمینی، و مگا اسکیل در بهترین و اقتصادی ترین فرم ممکن و تولید آنها در کوتاهترین زمان ممکن است.

نیروگاه خورشیدی:

از نظر تئوریک، نیروگاههای خورشیدی از جنبه نوع عملکرد به دو دسته تقسیم می شوند:

نیروگاه های حرارتی

نیروگاههای فتوولتائیک

نیروگاه حرارتی:

مکانیزم تولید برق در این نوع نیروگاه ها، تمرکز نور خورشید برای گرم کردن موادی است که توان نگهداری دما را دارند، من جمله بعضی از انواع نمک ها یا روغن ها، سپس از این حرارت ذخیره شده، همانند سایر نیروگاههای حرارتی برای تولید جریان برق استفاده می گردد.ا

این نوع نیروگاهها خورشیدی، مختص مناطق گرم و بیایانی من جمله خاور میانه و آفریقا است، کما اینکه در امارات و عربستان سرمایه گذاری زیادی روی این نوع نیروگااه انجام شده است و در مناطق کویری ایران نیز امکان احداث این نوع از نیروگاهها وجود دارد.

نیروگاه فتوولتاییک:

در این نوع نیروگاه، تولید برق حاصل تابش نور خورشید بر صفحاتی از سلولهای خورشیدی است. این سلولها که همگی ما ، حداقل از طریق تصاویر با آنها آشنایی داریم، بر اثر تابش نور، مقادیری از برق DC تولید میکنند.

بازده صفحات خورشیدی نسبت به نور تابیده شده بر آنها امروزه حدود 16 درصد است و این راندمان هر چند به ظاهر کم است، اما توجه داشته باشید که این انرژی تا فبل از نصب صفحات خورشیدی هدر می رفته و در نتیجه این میزان بازده، کاملا مناسب است، کما اینکه از نظر تئوریک، توان اسمی سلول های خورشیدی نهایتا تا 27 درصد است و دانشمندان هر ساله با پیشرفت تحقیقات بیشتر به این عدد نزدیکتر می شوند و هر ساله پنل هایی با توان بازدهی بالاتری طراحی و تولید میگردد.

نوآوری، کیفیت و خدمات به موقع را با بیجین پارس تجربه کنید

تماس با ما  :

1-ایمیل شرکت : info@lsf.ir

2-شماره های تلفن ثابت : 22491383-22448448-021

همراه فروش : 09023737277

مرکز تماس : 1753

3-آدرس دفتر : تهران – پاسداران – خیابان گل نبی – پلاک 40

4-همراه مهندس محمدی (مدیرعامل) : 09124942628

 

Call Now Button